Ενημερώσου Τώρα: 210 300 8981|info@id-studies.gr

Πολλές φορές μπορεί να έχετε βρεθεί στο σημείο όπου δυσκολεύεστε να παρακινήσετε τον εαυτό σας στην εργασία σας και σκέφτεστε ήδη τις επόμενες διακοπές, αργίες ή απλά την ώρα που θα σχολάσετε για να πάτε σπίτι σας.

Ενδεχομένως να έχετε φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο της καριέρας σας όπου νιώθετε ότι χρειάζεστε μια νέα πρόκληση ή μια εντελώς νέα κατεύθυνση. Μπορεί να θέλετε να επιδιώξετε κάτι διαφορετικό επαγγελματικά και παρόλο που κάνετε όνειρα και σκέψεις για κάτι καινούριο, τα χρόνια περνάνε και παραμένετε ακριβώς στο ίδιο σημείο…στάσιμοι.

Γιατί λοιπόν είναι τόσο δύσκολο να κάνετε το επόμενο βήμα και να αλλάξετε εργασία;
Το μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων οι οποίοι αισθάνονται μη ικανοποιημένοι στην εργασία τους, αναδεικνύει περισσότερο απογοητεύσεις, συγκρούσεις και παρεξηγήσεις που συσχετίζονται με τη διοίκηση και τις δραστηριότητες και μεθόδους της εταιρείας, παρά μια πραγματική ανάγκη για αλλαγή εργασίας.

Συνεπώς οφείλετε να βρείτε και να κατανοήσετε τι κρύβεται πίσω από τη συγκεκριμένη επιθυμία: έλλειψη ικανοποίησης, ανάγκη αλλαγής….Το να εντοπίσετε από που πηγάζει η συγκεκριμένη ανάγκη για αλλαγή είναι αναμφιβολα το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει.

Όταν δεν υπάρχουν πλέον κίνητρα, πώς αναγνωρίζουμε τι μας ενοχλεί πραγματικά; Θα πρέπει να αναβαθμίσουμε τις δεξιότητες μας, να αλλάξουμε εταιρεία ή να αλλάξουμε θέση εργασίας;
Ξεκινήστε με το να θέσετε στον εαυτό σας βασικές ερωτήσεις. Αναζητήστε τις πηγές ενόχλησης και προβληματισμού στην εργασία σας. Υπάρχουν δυσκολίες με τους συναδέλφους; Με τη διοίκηση; Υπάρχει κόπωση λόγω επαγγελματικών ταξιδιών ή λόγω μονότονης εργασίας; Υπάρχουν δύσκολα χρονοδιαγράμματα ή προβλήματα στην οργάνωση του χρόνου σας; Είναι μήπως οι καθημερινές αρμοδιότητες και ευθύνες που σας προβληματίζουν;

Ορισμένα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν αλλάζοντας εταιρεία, άλλες φορές είναι η ίδια η θέση εργασίας που ενδεχομένως να σας δημιουργεί πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά μπορεί η αλλαγή εργασίας να μην είναι καν απαραίτητη και μερικές τροποποιητικές ενέργειες από την πλευρά σας να σας δώσουν λύσεις σε πολλά ζητήματα που σας προβληματίζουν. Απομονώνοντας τους λόγους για τους οποίους είστε δυσαρεστημένοι, μπορείτε γρήγορα να κατανοήσετε τι μπορείτε να αλλάξετε και τι όχι στην επαγγελματική σας ζωή.

Προφανώς για να παρθεί μια απόφαση για μεταβίβαση σε άλλη εργασία, αντιτίθεται η ανάγκη για αλλαγή με τον φόβο της αλλαγής και του άγνωστου. Η ωριμότητα και η εργασιακή εμπειρία, το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον ή η ηλικία είναι κριτήρια που μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την απόφαση ενός εργαζομένου να κάνει το επόμενο βήμα.

Δεν έχουμε όλοι τα ίδια κίνητρα και τις ίδιες ανάγκες.
Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε την καριέρα και την εργασία μας διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι επαναπαύονται σε μια δουλειά είτε είναι ευχαριστημένοι, είτε όχι, λόγω φόβου και ανασφάλειας σε μια ενδεχόμενη αλλαγή. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι αναζητούν μονίμως μια κινητικότητα και νέες προκλήσεις / εμπειρίες. Οι περισσότεροι όμως εργαζόμενοι βρίσκονται κάπου στη μέση. Επιθυμούν μια αλλαγή στην εργασία τους αλλά δεν τολμούν να κάνουν το επόμενο βήμα.

Μπορεί να θεωρείτε δύσκολο να κινητοποιηθείτε για να αλλάξετε εργασία και είναι απόλυτα φυσιολογικό, εκτός φυσικά αν δεν έχετε άλλη επιλογή. Η ασφάλεια εργασίας, τα σταθερά εισοδήματα, το γνώριμο εργασιακό περιβάλλον και οι γνωστοί συνάδελφοι…Γιατί να πάρετε οποιοδήποτε ρίσκο όταν η κατάσταση στην οποία βρίσκετε είναι με κάποιο τρόπο σταθερή και καθησυχαστική; Όλοι δεν έχουν τις ίδιες φιλοδοξίες, τις ίδιες ανάγκες, ούτε τους ίδιους οικογενειακούς και οικονομικούς περιορισμούς…

Όπως και να έχει μια αλλαγή απαιτεί πολλή ενέργεια. Αλλά τα δεδομένα και οι καταστάσεις είναι μεταβαλλόμενες. Εάν η αλλαγή δεν πραγματοποιηθεί τώρα, μπορεί να γίνει αργότερα, ίσως σε μια καλύτερη στιγμή.

Ποιες είναι οι παράμετροι προς αξιολόγηση για τον περιορισμό του κινδύνου αποτυχίας;
Για να μη λειτουργήσει ο φόβος σαν ανασταλτικός παράγοντας ώστε να αναλάβετε δράση, προτείνουμε τα ακόλουθα βήματα:

• Να προσδιορίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κατάστασης
• Να προσπαθήσετε να είστε αντικειμενικοί και ρεαλιστές
• Να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας και τις ικανότητές σας
• Να προετοιμαστείτε ψυχολογικά.
• Να γνωρίζετε πολύ καλά όλες τις πτυχές του νέου επαγγέλματος / θέσης εργασίας στο οποίο θέλετε να κατευθυνθείτε.
• Να γνωρίσετε τι ακριβώς θέλετε να πετύχετε με μια μελλοντική αλλαγή στην καριέρα σας.

Η αλλαγή εργασίας είναι ένα ζήτημα που απασχολεί όλο και περισσότερους εργαζομένους με τον καθένα να έχει διαφορετικούς λόγους να επιζητά ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του.

Μπορεί σε πολλούς ο φόβος για μια λάθος απόφαση να σταθεί εμπόδιο για ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα εμπειρία, μια νέα πρόκληση. Παρ όλα αυτά με σωστή οργάνωση, ψυχολογία και πλάνο μπορείτε να το τολμήσετε και να πετύχετε.

Για να επιτευχθεί θα πρέπει να μπείτε σε μια διαδικασία συνειδητοποίησης, ένα ταξίδι με εναρκτήριο σταθμό τον εντοπισμό της ανάγκης για αλλαγή, την αυτογνωσία και την δημιουργία νέων στόχων. Και μια μέρα, μέσω μιας συζήτησης με οικογένεια ή φίλους, μέσω ενός γεγονότος ή απλά μέσω ενός άρθρου που διαβάζετε…να δημιουργηθεί μέσα σας το απαραίτητο έναυσμα και να κάνετε το επόμενο βήμα.

Πάρε μέρος με πάνω από 3,500 Φοιτητές στην International Distance Studies Τώρα

Γίνε μέλος της ID – Studies και εξέλιξε τη καριέρα σου.

Leave a comment

Μαθήματα e-Learning

Πληροφορίες Επικοινωνίας

Καραολή Δημητρίου 5, Χαλάνδρι, T.K. 15232

Phone: +30 210 300 8981

Web: ID Studies

Πρόσφατα άρθρα

με την εγγραφή σου στο ενημερωτικό μας newsletter!
Κέρδισε 15% έκπτωση
Εγγραφή
Κέρδισε 15% έκπτωση
με την εγγραφή σου στο ενημερωτικό μας newsletter!
Εγγραφή
με την εγγραφή σου στο ενημερωτικό μας newsletter!
Κέρδισε 15% έκπτωση
Εγγραφή
Κέρδισε 15% έκπτωση
με την εγγραφή σου στο ενημερωτικό μας newsletter!
Εγγραφή