Ενημερώσου Τώρα: 210 300 8981|info@id-studies.gr

Όταν μιλάμε για καλλωπισμό ζωών θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι συμπεριλαμβάνονται διάφορες πρακτικές πέραν του απλού κουρέματος. Ένα πλήρες πακέτο  περιλαμβάνει λούσιμο, χτένισμα, κούρεμα, κόψιμο και λιμάρισμα νυχιών, βούρτσισμα δοντιών και άδειασμα των περιφραχτικών αδένων του ζώου. Ακόμα μια επίσκεψη σε έναν επαγγελματία Groomer μπορεί να δίνει την δυνατότητα να επιλέξουμε ιδιαίτερες υπηρεσίες όπως  θεραπείες με αιθέρια έλαια που λειτουργούν ως αγχολυτικά η μασάζ το οποίο είναι θεραπευτικό και για τα οστεοαρθριτικά .

Υπήρχαν και υπάρχουν θερμοί πολέμιοι του καλλωπισμού των σκυλιών. Θεωρούν ότι πρόκειται για μια πρακτική που δεν έχει να κάνει με την πραγματική ανάγκη των ζωών αλλά με την ματαιοδοξία που ίσως κουβαλάνε οι κηδεμόνες των τους. Ότι η επίσκεψη σε ένα κομμωτήριο σκύλων είναι κάτι περιττό η καλύτερα μια πολυτέλεια.

Πολλές  φιλοζωικές μάλιστα είναι κάθετες και ενάντια σε όλες τις πρακτικές που εφαρμόζονται από έναν κομμωτή σκύλων ιδίως σε όσες έχουν να κάνουν με την βαφή του τριχώματός τους.( ακόμα κι αν τα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι φυτικά.)

Η Ελλάδα άρχισε δειλά τα τελευταία χρόνια να ακολουθεί τη συγκεκριμένη μόδα , σε καμία περίπτωση βέβαια δεν πλησιάζει το μέγεθος που παρουσιάζουν χώρες όπως οι ΗΠΑ.

Ωστόσο οι λόγοι  ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ πολλά από την υφή του τριχώματος, το πόσο γρήγορα ή αργά μεγαλώνουν τα νύχια. Συχνά μέσα από την παρατήρηση και την ψηλάφηση που γίνεται κατά τον καλλωπισμό, κάτι μπορεί να κρούσει το καμπανάκι για περαιτέρω εξέταση.   Επίσης, η ανάγκη για καλλωπισμό προκύπτει και από το κλίμα. Πολλοί δυστυχώς επιλέγουν να έχουν ζώα τα οποία έχουν χαρακτηριστικά δεν συμβαδίζουν με το κλίμα της Ελλάδας οπότε σε αυτές τις περιπτώσεις το κούρεμα είναι απαραίτητο.

Επιπλέον, συναντώ όλο και περισσότερο κόσμο που επιλέγει να κοιμάται μαζί με τον σκύλο του. Μοιραζόμαστε λοιπόν με τα ζώα μας το ίδιο πάπλωμα στο κρεβάτι και την ίδια κουβέρτα στον καναπέ, οπότε οφείλουμε να είναι καθαρά και περιποιημένα. Ο καλλωπισμός λοιπόν είναι και θέμα υγιεινής και  του σκύλου μας αλλά και δικής μας».   «Παλιότερα οι κηδεμόνες κατοικίδιων προσπαθούσαν να περιποιηθούν μόνοι τους τα ζώα συντροφιάς με αμφίβολα αποτελέσματα. Συνήθως τα κούρευε ο κτηνίατρος, ο οποίος δεν είχε γνώσεις καλλωπισμού, με την ψιλή ή έκαναν τον σκύλο τους μπάνιο στον κήπο ή τη βεράντα με το σαμπουάν που χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι. Ωστόσο σήμερα όλο και περισσότεροι έχουν μάθει απευθύνονται σε εξειδικευμένα μέρη και σε ανθρώπους που έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση πάνω σε αυτό.

Όμως και ο καλλωπισμός, όπως και όλα σε αυτή τη ζωή, πρέπει να γίνεται με κάποιο μέτρο διότι όπως όταν για παράδειγμα κάνεις συχνά μπάνιο το σκύλο σου αλλάζει το pH του δέρματός του. Το ιδανικό διάστημα είναι κάθε τρεις εβδομάδες με έναν μήνα. Η κάθε φυλή άλλωστε έχει το δικό της χαρακτηριστικό κούρεμα. Υπάρχουν δηλαδή συγκεκριμένες προδιαγραφές και σχετική βιβλιογραφία. Έχει παρέλθει η εποχή που τα σκυλιά χρησιμοποιούνταν ως ζώα εργασίας. Πολύς κόσμος ζει μοναχικά, η συντροφιά ενός σκύλου για “συγκάτοικο” είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στα μεγάλα αστικά κέντρα και ως εκ τούτου οι περιποιήσεις των ζώων είναι απαραίτητες.

Πάρε μέρος με πάνω από 3,500 Φοιτητές στην International Distance Studies Τώρα

Γίνε μέλος της ID – Studies και εξέλιξε τη καριέρα σου.

Leave a comment

Μαθήματα e-Learning

Πληροφορίες Επικοινωνίας

Καραολή Δημητρίου 5, Χαλάνδρι, T.K. 15232

Phone: +30 210 300 8981

Web: ID Studies

Πρόσφατα άρθρα

με την εγγραφή σου στο ενημερωτικό μας newsletter!
Κέρδισε 15% έκπτωση
Εγγραφή
Κέρδισε 15% έκπτωση
με την εγγραφή σου στο ενημερωτικό μας newsletter!
Εγγραφή
με την εγγραφή σου στο ενημερωτικό μας newsletter!
Κέρδισε 15% έκπτωση
Εγγραφή
Κέρδισε 15% έκπτωση
με την εγγραφή σου στο ενημερωτικό μας newsletter!
Εγγραφή