Ενημερώσου τώρα: +30 210 3002400 (Ελλάδα) +357 22 008365 (Κύπρος) |info@id-studies.gr

Η τελική απόφαση για τις σπουδές που θέλεις να κάνεις, για το Bachelor ή το Master που στοχεύεις, για το που θα σπουδάσεις αλλά και για το πως, είναι πράγματι μία από τις πιο δύσκολες. Πλέον υπάρχουν πολλές επιλογές και αρκετές παράμετροι που τις συνοδεύουν.

Τα πράγματα όμως ξεκαθαρίζονται πιο εύκολα, αν είσαι εργαζόμενος ή έχεις πολλές καθημερινές υποχρεώσεις που περιορίζουν τον χρόνο σου. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, η εκπαίδευση από απόσταση, δηλαδή το distance learning, μοιάζει ως η πιο ευέλικτη και ταιριαστή για εσένα λύση. Τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου, σε πανεπιστημιακό επίπεδο, προσαρμόζονται στις ανάγκες του σύγχρονου φοιτητή και δίνουν καινοτόμους τρόπους για την πρόσβαση στη γνώση αλλά και για περισσότερη κατάρτιση. Σε αυτό το σημείο πρέπει να πούμε πως η ευελιξία δεν είναι το μοναδικό θετικό (Σημεία Υπεροχής ) της εκπαίδευσης από απόσταση.

1. Ταξίδεψε αν σου αρέσει, αλλά δε χρειάζεται να το κάνεις για σπουδές

Σίγουρα έχεις σκεφτεί- ή το έχεις κάνει κιόλας- να ταξιδέψεις στο εξωτερικό για ένα καλό πτυχίο. Τα επαγγελματικά ταξίδια σε συνδυασμό με την αναψυχή είναι από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου. Για παράδειγμα, εάν είσαι chef σίγουρα πρέπει κάποια στιγμή στη ζωή σου να ταξιδέψεις στη Γαλλία και στην Ιταλία. Δεν είναι όμως απαραίτητο να το κάνεις άμεσα. Τώρα έχεις την επιλογή να σπουδάσεις σε όποια χώρα θέλεις, σε όποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα διαλέξεις από το σπίτι σου.

2. Βελτιώνεις το γραπτό λόγο σου

Η επαφή που έχεις με τους καθηγητές και το εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι κυρίως μέσω του γραπτού λόγου.  Επομένως, αναγκαστικά, εκφράζεσαι μέσα από όσα γράφεις. Ό,τι θέλεις να πεις, γίνεται γραπτά. Έτσι έχεις μία σπουδαία ευκαιρία να βελτιώσεις τον τρόπο που χρησιμοποιείς την εκάστοτε γλώσσα και να μάθεις να χειρίζεσαι καλύτερα τον γραπτό λόγο.

3. Είσαι άνετα και επιστρέφεις στο μάθημα όποια στιγμή θέλεις

Οι σπουδές στο Πανεπιστήμιο γίνονται συγκεκριμένες ημέρες και ώρες σε μία ορισμένη αίθουσα. Τώρα δε χρειάζεται να χάσεις χρόνο για να ετοιμαστείς και να πας να προλάβεις το μάθημα στην «τάξη», αφού όλα γίνονται τη στιγμή που εσύ θέλεις. Διαλέγεις την ημέρα και ώρα που θα μελετήσεις, με τη δυνατότητα να ανατρέξεις στο κομμάτι που επιθυμείς τουλάχιστον για όσο διαρκεί το εκάστοτε course (e-learning), και νιώθεις άνετα στο δικό σου χώρο.

4. Παίρνεις πτυχίο σε χαμηλότερη τιμή

Παρόλο που δε μας αρέσει να χρησιμοποιούμε τη λέξη “τιμή”, οφείλουμε να λέμε τις αλήθειες. Ένα δυνατό λοιπόν “όπλο” του distance learning είναι το κόστος. Το τελευταίο μειώνεται όταν μιλάμε για σπουδές από απόσταση. Η εκπαίδευση σε κάποιο μεγάλο ίδρυμα ή πανεπιστήμιο του κόσμου κοστίζει αρκετά χρήματα τα οποία ίσως να μη διαθέτουμε εύκολα ή άμεσα. Με αυτή τη μέθοδο σπουδών έχεις την ευκαιρία να μειώσεις το κόστος, να εκπαιδευτείς με επαγγελματικές προδιαγραφές στον τομέα που θέλεις, να πάρεις πτυχίο και να πληρώσεις με τον τρόπο που σε εξυπηρετεί.

5. Έχεις τη δυνατότητα να εργάζεσαι παράλληλα κάνοντας πρακτική

Με την εκπαίδευση από απόσταση (ενημερώσου εδώ) μπορείς να κάνεις παράλληλα πρακτική εξάσκηση και να δοκιμάζεσαι στον τομέα που σπουδάζεις και τον κλάδο που τόσο θέλεις να ακολουθήσεις, ώστε να κερδίσεις χρόνο και να προχωρήσεις δυναμικά ακόμη πιο γρήγορα. Δεν πιστεύουμε ότι η βιασύνη είναι αυτή που θα φέρει την επιτυχία, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις η οικονομία χρόνου συμβάλλει σ’ ένα καλύτερο και πιο οργανωμένο πλάνο προς τον στόχο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τα Προγράμματα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και μπείτε σε κλήρωση για δωρεάν συμμετοχή σε πρόγραμμα!
Εγγραφή
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τα Προγράμματα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και μπείτε σε κλήρωση για δωρεάν συμμετοχή σε πρόγραμμα!
Εγγραφή