Ενημερώσου τώρα: +30 210 3002400 (Ελλάδα) +357 22 008365 (Κύπρος) |info@id-studies.gr

Μία από τις πιο σύγχρονες τάσεις της βιομηχανίας είναι το pet industry. Μάλιστα σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο συγκεκριμένος κλάδος θα παρουσιάσει ακόμη μεγαλύτερη άνοδο και θα έχει σπουδαία ανάπτυξη μελλοντικά. Η ID Studies σου προσφέρει τώρα τη δυνατότητα να είσαι μέρος αυτής της μελλοντικής επιτυχίας και εξέλιξης ως groomer!

Το grooming, δηλαδή η φροντίδα και περιποίηση των κατοικιδίων ζώων αφορά τόσο την όμορφη εμφάνιση όσο κυρίως την καλή υγεία των αγαπημένων μας τετράποδων.

Τι σημαίνει «grooming» στην πράξη;

Η διαδικασία ξεκινάει από το μπάνιο του σκύλου και την αφαίρεση της νεκρής τρίχας ενώ ολοκληρώνεται με την περιποίηση των νυχιών και το κούρεμα. Το τελευταίο γίνεται με βάση τις απαιτήσεις και ανάγκες της κάθε ράτσας. Επίσης μπορεί να διαφέρει αν μιλάμε για εκθεσιακό κούρεμα.

Από πόσο χρονών επιτρέπεται το grooming;

Όσο μικρότερο τόσο καλύτερο, γιατί έτσι εξοικειώνεται με τη διαδικασία. Σίγουρα το ζώο πρέπει να έχει κάνει τα πρώτα εμβόλια και να επιτρέπει ο γιατρός του το grooming.

Οι βασικοί κανόνες του grooming

Ως «κανόνες» ορίζουμε αυτούς που έχουν να κάνουν με την υγιεινή. Σε καμία περίπτωση δε θέλουμε και δεν πρέπει να κολλήσει κάτι το ένα ζώο το άλλο. Γι’ αυτό φροντίζουμε τον καθαρισμό και την απολύμανση των χώρων κι εργαλείων από ζώο σε ζώο. Στη συνέχεια, όσο και να σας φαίνεται περίεργο, ο στόχος είναι να μην τραυματιστεί ή ακόμη και να πεθάνει ένας σκύλος στο τραπέζι σου. Συμβαίνουν πολλά, ακούμε πολλά και μάλιστα αρκετά ισχύουν ειδικά όταν δεν υπάρχει η απαιτούμενη εμπειρία. Τέλος έχουμε το νου μας για να μη φύγει ο σκύλος και να μην πάθει κάποια κρίση επιληψίας (όταν ο ιδιοκτήτης γνωρίζει ότι συμβαίνει συχνά, οφείλει να μας ενημερώσει). Πριν το grooming συστήνεται να έχουμε τοποθετήσει μία αμπούλα στο ζώο με την καθοδήγηση του κτηνιάτρου του.

Σε ποιους απευθύνεται το συγκεκριμένο επάγγελμα

Σε όσους αγαπούν τα ζώα, έχουν υπομονή μαζί τους και σ’ εκείνους που μπορούν να τους επιβληθούν (γιατί χρειάζεται κι αυτό στη δουλειά μας). Σίγουρα ένας υποψήφιος groomer δεν πρέπει να σιχαίνεται εύκολα γιατί θα αντιμετωπίσει βρώμικους σκύλους ή αδέσποτα ζώα. Ένα ακόμη tip είναι να έχετε δυνατό σώμα. Το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, αφού μιλάμε για μία δουλειά με βάρος και μεγάλες αντιστάσεις από το ζώο.

Αποφάσισα να ασχοληθώ με το grooming, γιατί αγαπούσα πολύ τα σκυλιά και γιατί είχα την ευκαιρία, αφού μέλη της οικογένειάς μου είναι έμπειροι και καταξιωμένοι στο χώρο. Τονίζω όμως ότι είναι ένα δύσκολο επάγγελμα, που δεν είναι τόσο χαριτωμένο όσο φαίνεται.

Τι σπουδές και γνώσεις απαιτούνται;  

Θέλει να ξέρεις ανατομία του σκύλου, να γνωρίζεις τις ράτσες στο μεγαλύτερο ποσοστό και πως κουρεύεται αντίστοιχα η κάθε ράτσα. Από εκεί και πέρα οι σπουδές που απαιτούνται, αφορούν την πρακτική εξάσκηση με εργαλεία όπως το ψαλίδι ή η κουρευτική μηχανή και φυσικά τις πρώτες βοήθειες. Χρήσιμες ακόμη γνώσεις είναι η εκπαίδευση για να μπορείς να παίξεις με την ψυχολογία του σκύλου ανάλογα με τον χαρακτήρα του. Για παράδειγμα άλλος θέλει αδιαφορία, άλλος περισσότερη αγάπη στην προσέγγιση και υπάρχουν και οι περιπτώσεις που πρέπει να επιβληθείς ακόμη κι αν χρειαστεί να μπει φίμωτρο στο ζώο. Τέλος θέλει να παρακολουθείς συνεχώς σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ η εμπειρία παίζει τον καθοριστικότερο ρόλο.

Πρόκειται για ένα επάγγελμα που το προτιμούν κυρίως άνδρες ή γυναίκες;

Κυρίως οι γυναίκες αλλά σιγά σιγά δείχνουν σημαντικό ενδιαφέρον και οι άνδρες. Στο παρελθόν θεωρούνταν ως ένα παρεξηγημένο για τους άνδρες επάγγελμα, αλλά τώρα πια έχει απενοχοποιηθεί όπως και πολλά ακόμη επαγγέλματα. Ο τομέας της ομορφιάς είναι εξάλλου για όλους, ανεξαρτήτως φύλου!

ID STUDIES ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ NA ΓΙΝΕΙΣ GROOMER

Tο πρόγραμμά μας διαρκεί 4 μήνες, 150 ώρες θεωρία και 150 ώρες πρακτικής εξάσκησης.

Το πρόγραμμα διδασκαλίας της ID Studies σου δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις και να καταρτιστείς για την ειδικότητα από απόσταση καθορίζοντας εσύ τον ρυθμό εκμάθησής σου. Όλη η θεωρία βρίσκεται στη διάθεσή σου πάντα με την βοήθεια των εξειδικευμένων καθηγητών ενώ στην πράξη θα έχεις την ευκαιρία να εξασκηθείς κάτω από την επίβλεψη επαγγελματιών Pet Groomers.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις:

  • Τις βασικές αρχές για ψυχολογία και συμπεριφορά των ζώων
  • Πώς προετοιμάζουμε το ζώο για περιποίηση
  • Τα χαρακτηριστικά φυλών και τύπους κουρέματος για κάθε φυλή
  • Τον επαγγελματικός εξοπλισμός και χρήση εργαλείων
  • Βασική φροντίδα κατοικίδιων
  • Περιποίηση δέρματος και τριχώματος

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές σου, μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση pet grooming ή να εργαστείς σε καταστήματα, κτηνιάτρους και κλινικές που προσφέρουν αυτή την υπηρεσία.

Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσης, επικοινωνήστε μαζί μας>> εδώ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τα Προγράμματα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και μπείτε σε κλήρωση για δωρεάν συμμετοχή σε πρόγραμμα!
Εγγραφή
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τα Προγράμματα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και μπείτε σε κλήρωση για δωρεάν συμμετοχή σε πρόγραμμα!
Εγγραφή