Ενημερώσου τώρα: +30 210 3002400 (Ελλάδα) +357 22 008365 (Κύπρος) |info@id-studies.gr

Επαγγέλματα στον τουριστικό κλάδο: Η σταθερή αξία της Ελληνικής αγοράς εργασίας.

Τα τουριστικά επαγγέλματα αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες νέους που επιθυμούν να μια επαγγελματική αποκατάσταση στον κορυφαίο κλάδο και πυλώνα της Ελληνικής οικονομίας, ο οποίος συνεχώς αναπτύσσεται, βελτιώνεται και εκσυγχρονίζεται.

Με ανοδική προσέλευση τουριστών να ξεπερνά τα 32 εκατομμύρια το 2018, με επενδύσεις από την πλευρά των τουριστικών επιχειρήσεων να αυξάνονται και με την αγορά εργασίας να ακολουθεί την δική της ανοδική πορεία ως προς τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας που παρέχονται, η απόκτηση μιας εξειδίκευσης στον κλάδο των τουρισμού αποτελεί μια επένδυση που σίγουρα θα κάνει απόσβεση!

Η ID Studies προσφέρει τη δυνατότητα σπουδών και πρακτικής εξάσκησης στα Τουριστικά, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων

Η βελτίωση και διεύρυνση των υπηρεσιών που παρέχονται πλέον από τους εργοδότες του τουριστικού τομέα έχει φέρει παράλληλα και ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων που χρειάζονται να καλύψουν, γεγονός που δημιουργεί θετικές προοπτικές για μια άμεση απορρόφηση και αποκατάσταση όσων διαθέτουν τις απαραίτητες δεξιότητες και τεχνογνωσία.

Ποιοι είναι λοιπόν αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους μια εξειδίκευση στον τουριστικό τομέα μπορεί να αποτελέσει ένα «δυνατό χαρτί» στην εύρεση εργασίας και στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία;

  1. Ο τουρισμός αποτελεί τον κυριότερο πυλώνα της Ελληνικής οικονομίας.

Όπως αναφέραμε ο τουριστικός κλάδος ήταν, είναι και θα είναι, ένας από του κυρίαρχους κλάδους ανάπτυξης της χώρας μας. Μπορεί μέσω κοινωνικών και οικονομικών συγκυριών άλλοι κλάδοι της οικονομίας να έχουν επηρεαστεί αρνητικά σε μεγάλο βαθμό, ο τουρισμός ωστόσο στη χώρα μας και με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών που αναπτύσσονται, θα βρίσκετε πάντα στην επικαιρότητα, έχοντας την δική του δυναμική και άνθηση.

 

  1. Πληθώρα ειδικοτήτων που αρμόζουν στα προσωπικά χαρακτηριστικά και στις δυνατότητές σας.

Οι ειδικότητες του τουριστικού τομέα ίσως να έχουν την μεγαλύτερη ποικιλία σε σύγκριση  με οποιοδήποτε άλλο κλάδο. Ανάλογα την τουριστική επιχείρηση και τη δραστηριότητά της μπορείτε να βρείτε μια πληθώρα ειδικοτήτων που σίγουρα οι απαιτήσεις τους συμβαδίζουν με τα δικά σας χαρακτηριστικά, δεξιότητες και γνώσεις. Έχετε ευχέρεια στις ξένες γλώσσες; Είστε επικοινωνιακοί; Είστε οργανωτικοί και μεθοδικοί; Σας αρέσει να βρίσκεστε σε ένα δυναμικό περιβάλλον με διαφορετικές καθημερινές προκλήσεις; Νιώθετε άνετοι με το να εξυπηρετείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πελάτες;

Σίγουρα θα βρείτε και τις ανάλογες ειδικότητες που ταυτίζονται τόσο με την τεχνογνωσία σας όσο και με τα προσωπικά σας χαρακτηριστικά και προσόντα!

  1. Επαναπροσλήψεις υποψηφίων

Βρήκατε την πρώτη σας δουλειά σε μια τουριστική επιχείρηση; Είναι πλέον καθαρά στο χέρι σας να αποδείξετε τι αξίζετε και να αναπτύξετε μια σωστή και χρόνια συνεργασία με τον εργοδότη σας στη περίπτωση που και οι δύο πλευρές είναι ικανοποιημένες. Μπορεί σε πολλές περιπτώσεις οι θέσεις εργασίας στον τουριστικό κλάδο να αφορούν την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά το γεγονός ότι εσείς και ο εργοδότης έχετε μείνει ευχαριστημένοι, κάνει την επαναπρόσληψή σας για το επόμενο καλοκαίρι σχεδόν δεδομένη!

  1. Ευελιξία στην επαγγελματική σας καριέρα.

Ο τουριστικός κλάδος παρέχει μια μοναδική δυνατότητα ως προς την ευελιξία που παρέχει και τη δυνατότητα να συνδυάσετε δουλειά, ταξίδια και εξερεύνηση νέων τοποθεσιών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η εξειδίκευσή σας σε τουριστικές ειδικότητες, σε αντίθεση με άλλα επαγγέλματά και στη περίπτωση που έχετε τις απαραίτητες δεξιότητες και φυσικά διάθεση, σας δίνει μια ευκαιρία και ένα μοναδικό εισιτήριο στην επαγγελματική σας καριέρα, που με λίγη προσπάθεια από την πλευρά σας, μπορεί να σας στείλει στα πιο απίθανα και μαγευτικά μέρη τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες. Οποιαδήποτε είναι η ειδικότητά σας και άμα έχετε την επιθυμία, μπορείτε να έχετε τη δυνατότητα να δουλέψετε σε μία επιχείρηση κοντά στη θάλασσα τα καλοκαίρια και σε ένα ορεινό προορισμό το χειμώνα! Η απόφαση είναι δική σας!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τα Προγράμματα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και μπείτε σε κλήρωση για δωρεάν συμμετοχή σε πρόγραμμα!
Εγγραφή
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τα Προγράμματα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και μπείτε σε κλήρωση για δωρεάν συμμετοχή σε πρόγραμμα!
Εγγραφή