Ενημερώσου τώρα: +30 210 3002400 (Ελλάδα) +357 22 008365 (Κύπρος) |info@id-studies.gr

Το πρόγραμμα Ηλεκτρονικής έχει δύο βασικές διαφορές από τη συνηθισμένη για το αντικείμενο αυτό Ελληνική βιβλιογραφία, στις οποίες στηρίζεται η πρωτοτυπία του. Πρώτον γίνεται σαφής διαχωρισμός μεταξύ ηλεκτρομαγνητικής θεωρίας και θεωρίας κυκλωμάτων. Συνάμα εξετάζονται οι βασικές έννοιες του ηλεκτρισμού και του μαγνητισμού. Δεχόμαστε ότι ο σπουδαστής γνωρίζει τους αντίστοιχους πειραματικούς νόμους από το μάθημα της φυσικής. Η τεκμηριωμένη μελέτη των βασικών ηλεκτρικών μεγεθών στηρίζεται στη μελέτη των εξισώσεων Maxwell, που αποτελεί ιδιαίτερο μάθημα. Η θεωρία των ηλεκτρικών κυκλωμάτων στηρίζεται στην παραδοχή της υπάρξεως στοιχείων κυκλώματος-αντιστάσεων, πηνίων και πυκνωντών – με ορισμένες ιδιότητες στα άκρα τους και στην εφαρμογή των αξιωματικών νόμων του Kirchhoff. Στην ελληνική βιβλιογραφία βρίσκουμε κατά κανόνα μία ανάμειξη, σε ποικίλουσα έκταση, των δύο αυτών θεωριών.

Η δεύτερη διαφορά είναι ότι η ανάλυση κυκλωμάτων στηρίζεται στη γενική λύση των γραμμικών διαφορικών εξισώσεων στο διάστημα του χρόνου, που εφαρμόζεται αρχικά σε πολύ απλά κυκλώματα. Έτσι, η εισαγωγή στο μεταβατικό φαινόμενο και στα εναλλασσόμενα ρεύματα έρχεται φυσιολογικά σε μερική περίπτωση της γενικής λύσεως. Η μορφή αυτή μελέτης της αναλύσεως των ηλεκτρικών κυκλωμάτων έχει καθιερωθεί στα πανεπιστήμια του εξωτερικού από πολλά χρόνια και είναι αυτή που χρησιμοποιείται για τη διδασκαλία του προγράμματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τα Προγράμματα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και μπείτε σε κλήρωση για δωρεάν συμμετοχή σε πρόγραμμα!
Εγγραφή
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε σχετικά με τα Προγράμματα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και μπείτε σε κλήρωση για δωρεάν συμμετοχή σε πρόγραμμα!
Εγγραφή